FESTNINGEN

By mojo_hvit.png

Hvem er vi?

Kristiansten festning er et festningsanlegg i Trondheim. Festningen ble anlagt i 1682–1684 etter ordre fra kong Christian V som et ledd i gjenoppbyggingen etter bybrannen 18. april 1682. Utformingen av byen og festningsanleggene ble utført av Johan Caspar de Cicignon og generalkvartermester Anthony Coucheron. Hovedtårnet på Kristiansten ligger i direkte forlengelse av Nidarosdomens lengdeakse, ca. 700 meter unna. På 1700-tallet ble Kristiansten utvidet til den form den har i dag. Kristiansten eies av staten og er fredet etter kulturminneloven.

Hva tilbyr vi?

mojo.festningen.selskapslokaler.trondhei

Kommandanten cafè er en favoritt blant mange av våre bymedborgere. Her får du dine kommandantfavoritter eller om du er en nykommer ønsker vi deg hjertelig velkommen til denne spesielle cafèen og håper du blir en del av gjengen fremover.

CAFÉ
mojo.festningen.videomakeriet.stream.jpg

Med utsikt over hele byen i historiske omgivelser kan du nyte din drømmekveld i Festningens utemoråde. Ta en titt på solnedgangen mens du skuer utover munkholmen, kyss din kjære på en av de gamle kanonene eller ta en selfie med Festningen og byen i bakgrunnen.

UTEOMRÅDE
mojo.festningen.selskapslokaler.trondhei

Looken på festningens murvegger fra innsiden setter et særegent og historisk preg på kvelden din om du velger festsalen til Festningen. Her er du godt beskyttet!

FESTLOKALE

Historie

Kristiansten festning ble bygget etter Trondheims store bybrann i 1681. Da beordret kong Christian den 5. at det skulle utarbeides en ny by- og befestningsplan, hvor Kristiansten festning skulle hindre en fiende i å kunne skyte ned på byen. Kristiansten var en effektiv vokter av byen frem til den ble nedlagt som aktivt militæranlegg i 1816. I dag fremstår den som Norges best bevarte tårnfestning fra 1600-tallet, med den markante donjonen synlig fra hele byen.

Våre andre selskapslokaler

Et enormt eventhus midt i byen. 

Kapasitet inne : 1000 personer

Arkitektur :  Nyrenessanse

Beliggenhet : Sentrum

Omgivelser : By

Parkering : Begrenset

Skjermbilde 2020-06-10 kl. 02.31.25.png

En vakker gård fra 1808 med lange selskapstradisjoner.

Kapasitet inne : 200 personer

Kapasitet hage : 150 personer 

Arkitektur : Tradisjonell herregård

Beliggenhet : Lade

Omgivelser : Landlige

Parkering : Gratis 

FRIMURERLOGEN
LOUISELYST GÅRD